Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Program türüyle daha zengin bir yapıya erişmiş, mezunların tamamı üniversiteye yerleşen, kız öğrencileri daha fazla olan, öğrenci sayısı her geçen yıl artan, idarecileri, öğretmenleri, yardımcı personeliyle eksiği olmayan, tarım alanında model ve lider bir eğitim kurumu olabilmektir. Aynı zamanda; içinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesine nüfuz ettiren, 21.yüzyıl tarım teknolojileriyle donatılmış, araştıran, çalışan, üreten personel ve öğrencilere sahip bir okul olmaktır.

Misyon: Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; mesleki ve kişisel gelişimini tamamlamış, ülke ekonomisine tarımsal eğitim alanında katkıda bulunacak, özgüveni tam, sorumluluk alabilen ve girişimcilik ruhuna sahip, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilecek, sektöre maksimum fayda sağlayacak kalifiye eleman yetiştirmektir. Bununla beraber biz; en yüksek kalite düzeyinde tarımsal mesleki eğitim vermek, öğrencilerimizin bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsatlar tanımak, tarım sektörüne öncülük eden, üreten, araştıran elemanlar yetiştirmek ve ülkemizin tarımsal üretimde söz sahibi olmasını sağlamak için varız.

Başarılar: *14 Adet Koordinatör veya ortaklık şeklinde Erasmus+ AB Projesi,CNN Türk ve TRT Haber kanallarında Okul tanıtımı, Mesleki Teknik Eğitimde farkındalık yaratan proje"Dönme Dolapta Bitki Yetiştiriciliği" * HUBUBAT EKİMİ İÇİN YÜKSEK VERİM SAĞLAYAN TAŞIYICI PROJESİ’’ /Mesleki eğitimdeki gençlere yönelik girişimcilik üzerine bir fikir geliştirme yarışması şeklinde yeni bir öğrenme programı olan VOCAHTLON kapsamında dereceye girmiş ve patent başvuru hakkı kazanmıştır.Süreç devam etmektedir. *GENÇ VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ İSTİHDAMA KAVUŞUYOR" PROJESİ/Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmesi uygun görülen projelerden Kastamonu´dan 3 proje, Çankırı´dan 4 proje ve Sinop´tan 3 proje SOGEP kapsamında desteklerden yararlanmaya hak kazanmıştır. *GENÇ BİZZ GİRİŞİMCİLİK MARATONU ’’ HİTAE SÜT REÇELİ PROJESİ’’/ *YAŞAM CAN DOSTLAR İLE GÜZEL PROJESİ/Okulumuz Veteriner Sağlık Bölümü 12. sınıf öğrencilerinden oluşan "Patilere Uzanan Eller" Gençlik Grubu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Programı 2019-1 çağrısı kapsamında desteklenen "Yaşam Can Dostlar ile Güzel" projesi için faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. *UZUN ÖMÜRLÜ YOĞURT PROJESİ’’/Dr. Mehlika Borçaklı ve arkadaşları tarafından yürütülen ve patenti alınan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen, “Uzun Ömürlü Yoğurt” projesi Türkiye’de gıda üretiminde çığır açacak önemli adımlardan biri olmuştur. Projemiz Uzun Ömürlü Yoğurt buluşunun starter kültürleri ile okulumuzun gıda üretim atölyesinde uzun ömürlü yoğurt üretimi yapmayı, yerli ve milli teknoloji ürünü olan uzun ömürlü yoğurt starter kültürünün Çankırı başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde tanıtımına katkı sağlamayı ve günlük 100 kişinin üzerinde yemek üretimi yapılan yemekhanelere ulaştırmayı amaçlamaktadır. * 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın "81 İlde 81 Ekmek Fırını Projesi" kapsamında Çankırı ilinde okulumuzda FIRIN kurulumu süreci devam etmektedir.

Pansiyon Bilgileri: OKUL PANSİYONUMUZ 130 KİŞİLİKTİR.
Lojman: 12 - 2+1
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 129-330
Sportif Etkinlikler: 10 spor dalında İl Birincliği
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 FUARI KAPSAMINDA 18 PROJE