Uçucu yağların elde edilmesinde yüzlerce yıl öncesine dayanan ve en sık kullanılan yöntemlerden biri distilasyon (damıtma) yöntemidir. Uçucu yağların su buharı ile sürüklenmesi özelliğinden yola çıkılarak uygulanır. En basit şekliyle, bitkide bulunan uçucu yağ su buharı ile sürüklenerek bitkiden ayrılır, ardından buharın yoğunlaştırılması sonucu uçucu yağ ve su ayrılarak su ve yağ ayrı ayrı elde edilir.
Tarla Bitkileri dal şefi Taşkın DOĞAN ve öğrencilerimiz tarafından yetiştirilen lavantalarımızdan,Kimya Öğretmenimiz Özlem KUMCU ve dal şefi Taşkın DOĞAN gözetiminde lavanta yağı üretimi yapmaktayız.Elde ettiğimiz lavanta yağı Çankırı Karatekin Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda (ÇANKAM) ISO 3515:2002 standardına ve kurum içi talimatlara uygun olarak raporlanmış ve dünya standartlarına uygun antimikrobiyal etkisi olduğu ifade edilmiştir.
Haber linki için tıklayınız
Haber linki için tıklayınız
Haber linki için tıklayınız
Haber linki için tıklayınız